Descriere
Transformarea mustului in vin se face cu ajutorul drojdiei. Aceasta transforma zaharurile in alcool. Pentru a avea o fermentatie controlata, garantata si fara accidente, se recomanda folosirea drojdiilor selectionate. Acestea sunt produse naturale (ca si enzimele), sunt selectionate, inmultite si ambalate de firme de specialitate. Drojdiile se mai folosesc si in cazul fermentatiilor dificile sau opririlor din fermentatie.
Este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, care a fost selectionata pentru productia de vinuri albe tinere, avand capacitatea de a accentua tipicitatea soiului. Daca vinificatia se produce la temperaturi intre 15 – 17 grade Celsius se sporeste cantitatea de aroma.
Doza: 20- 40 gr/hl
Temperatura de fermentatie: 15- 30 grade C
Pentru musturi din struguri bolnavi sau cand temperaturile sunt mai scazute mariti doza de drojdie si nutrient.
Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 100 gr de VINOFERM VARIETY FLAVOR in 1 litru de apa indulcita( 5gr de zahar la 1 litru de apa) sau must la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou.
Pentru a evita socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.