Descriere
Metabisulfitul de potasiu E224 se gaseste sub forma de pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf;
– in vinificatie este folosit ca agent antioxidant si antimicrobian.
Actiuni:
– previne pierderea de arome si aspectul de gust amar si erbacee;
– blocheaza reactiile de oxidare;
– previne si incetineste dezvoltarea microflorei nedorite;
– accelereaza extragerea compusilor fenolici si de culoare din pielita boabelor de struguri.
Dozare:
a) 150 mg/L pentru vinuri rosii (15 g/100L);
b) 200 mg/L pentru vinuri albe si rose (20 g/100L);
c) 185 mg/l pentru vin spumant de calitate;
d) 235 mg/l pentru alte tipuri de vin spumant sau spumos.
1g elibereaza approx. 0.56 g de SO2
Instructiuni generale:
– se dizolva intr-o cantitate mica de apa, vin sau must si se adauga in produsul care urmeaza a fi tratat. Produsul este fabricat in Italia.
Metabisulfitul de potasiu se poate folosi si la sterilizarea uneltelor si vaselor folosite in vinificatie si bere prin simpla dizolvare a unei lingurite de metabisulfit intr-un litru de apa si clatirea lor cu aceasta solutie.