Descriere
Transformarea mustului in vin se face cu ajutorul drojdiei. Aceasta transforma zaharurile in alcool. Pentru a avea o fermentatie controlata, garantata si fara accidente, se recomanda folosirea drojdiilor selectionate. Acestea sunt produse naturale (ca si enzimele), sunt selectionate, inmultite si ambalate de firme de specialitate. Drojdiile se mai folosesc si in cazul fermentatiilor dificile sau opririlor din fermentatie.
Este o tulpina special adaptata pentru producerea de vinuri spumante de calitate si pentru producerea de vinuri albe seci ca Feteasca, Riesling, Chardonnay, Pinot gris, Pinot blanc. A fost selectionata pentru situatiile cand in practica oenologica apar opriri din fermentatie sau pentru refermentari, in particular pentru vinurile rosii.
Temperatura de fermentatie 14 -30 gradeC
Doza: 20 – 40 g/hl
Pentru musturi din struguri bolnavi sau cand temperaturile sunt mai scazute mariti doza de drojdie si nutrient.
Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM BASIC BAYANUS in 5 litri de apa indulcita( 5 gr de zahar la 1 litru de apa) sau must la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou.
Pentru a evita socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.