Descriere
PVPP
(Polivinilpolipirolidona)
COMPOZITIE: PVPP ( Polivinilpolipirolidona) pura , de calitate alimentara.
CARACTERISTICI GENERALE
Aspect: pulbere fina albicioasa, higroscopica, miros usor dulce.
Insolubil in apa, alcool sau alti solventi comuni.
Este produs prin polimerizarea vinilpirolidonei purificate. Macromoleculele rezultate din acest proces absorb compusii fenolici.
UTILIZARE
PVPP se utilizeaza pentru indepartarea polifenolilor oxidati si oxidabili.
Este recomandata pentru:
• prevenirea oxidarii si maderizarii mustului si vinului alb;
• tratarea mustului si vinului oxidat;
• reducerea amarelii produsa de compusii fenolici;
• eliminarea compusilor care pot lega SO2;
• imbunatatirea nuantei vinului oxidat;
• reducerea continutului de tanini care poate produce instabilitate proteica.
Pentru utilizari clare, PVPP poate fi efectiv combinat cu bentonita si cazeinatul de potasiu.
DOZA
Prevenirea oxidarii: 5-30 g/hL
Reducerea amarelii: 2-20 g/hL
Tratarea mustului si vinului oxidat: 5-50 g/hL
Limite legale in UE: 70 g/hL pentru bere si 80 g/hL pentru vin.
Recomandam efectuarea de teste preliminarii de laborator pentru a determina doza corecta.
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Se dizolva 1 parte de PVPP in 10 parti de apa. Lasati suspensia sa se umfle pentru o ora,
preferabil cu agitare constanta.Timpul de rehidratare poate fi scurtat utilizand apa calda (40 – 50°C).
Suspensia rezultata se adauga in must/vin in timpul recircularii utilizand pompa dozatoare.Este recomandat sa agitati suspensia in timp ce o introduceti in volumul de tratat.
Un timp de contact de 1-2 ore este suficient. Dupa aceea PVPP poate fi indepartat prin filtrare . Alternativ, timpul de contact poate fi prelungit pana cand PVPP s-a sedimentat complet. Pentru cele mai bune rezultate , PVPP trebuie utilizat in vin sau must deja filtrat.
AMBALARE SI DEPOZITARE
Ambalaj sigilat:pastrati produsul in locuri racoroase,uscate si bine ventilate.
Ambalaj desfacut:resigilati ambalajul cu atentie si pastrati-l in conditiile de mai sus.