Descriere
PVPP se recomanda pentru:
Prevenirea oxidarii si maderizarii mustului si vinului alb;
Tratarea mustului si vinului oxidat;
Reducerea amarelii produse de compusii fenolici;
Eliminarea compusilor care pot lega SO2;
Imbunatatirea nuantei vinului oxidat;
Reducerea continutului de tanini care poate produce instabilitate proteica.
Pentru utilizari clare, PVPP poate fi efectiv combinat cu bentonita.
Prevenirea oxidarii: 5-30 g/hL
Reducerea amarelii: 2-20 g/hL
Tratarea mustului si vinului oxidat: 5-50 g/hL
Limite legale in UE: 70 g/hL pentru bere si 80 g/hL pentru vin.
Este recomandata utilizarea lui la vinurile deja filtrate pentru finisare inainte de imbuteliere.
Se dizolva o parte de PVPP in 10 parti de apa. Lasati suspensia sa se umfle pentru o ora,
preferabil cu agitare constanta.Timpul de rehidratare poate fi scurtat utilizand apa calda (40 – 50°C).
Suspensia rezultata se adauga in must/vin in timpul recircularii utilizand un tub sau pompa dozatoare.Este recomandat sa agitati suspensia in timp ce o introduceti in volumul de tratat.
Un timp de contact de 1-2 ore este suficient. Dupa aceea PVPP poate fi indepartat prin filtrare . Alternativ, timpul de contact poate fi lungit pana cand PVPP s-a sedimentat complet. Pentru cele mai bune rezultate , PVPP trebuie utilizat in vin sau must deja filtrat.
Se pastreaza in ambalajul original, ferit de umiditate si lumina solara, la temperaturi sub 20 grade Celsius.