Descriere
Transformarea mustului in vin se face cu ajutorul drojdiei. Aceasta transforma zaharurile in alcool. Pentru a avea o fermentatie controlata, garantata si fara accidente, se recomanda folosirea drojdiilor selectionate. Acestea sunt produse naturale (ca si enzimele), sunt selectionate, inmultite si ambalate de firme de specialitate. Drojdiile se mai folosesc si in cazul fermentatiilor dificile sau opririlor din fermentatie.
Este o drojdie selectionata pentru productia de vinuri tinere si proaspete, cu precadere albe, fiind de asemeni recomandata si pentru productia de vinuri aromate cu caracter fructat. Pune in valoare tipicitatea soiului.
Doza: 20-30 g/hl, doza maxima fiind utilizata in cazul unor struguri bogati in zaharuri
Temperatura de fermentatie: 8- 30 grade C.
Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® CRIO in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou, adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.